Wat je moet weten over donkere chocolade

Wanneer we pralines kopen bij Gust Royal, vind je verschillende chocolade opties. Zo vind je er Belgische chocolade, pure chocolade en melkchocolade. Donkere chocolade wordt beschouwd als de gezondste chocoladesoort. Het bevat basisingrediënten zoals cacaobonen en suiker. Er zit helemaal geen melk in. Dit type chocolade is dus veganistisch. Sommige fabrikanten voegen soms sojalecithine toe als emulgator om de textuur steviger te maken. Ze voegen ook vanille toe om de smaak te verbeteren. De smaak van deze chocolade is vrij bitter omdat deze maar uit een kleine hoeveelheid suiker bestaat.

De verscheidenheid aan donkere chocolade

Bij Gust Royal vind je verschillende chocoladeproducten. Als je op zoek bent naar gezonde chocolade, kun je kiezen voor pure chocolade. Deze chocolade kan worden onderverdeeld in drie soorten. Ze zijn zoet, halfzoet en bitterzoet. Hoe meer cacao erin zit, hoe bitterder de smaak. Zoete donkere chocolade bestaat meestal maar uit 30% cacao. Bovendien bevat halfzoete pure chocolade ongeveer 60% cacao. Dan heeft bitterzoete donkere chocolade de hoogste hoeveelheid cacao. Het bevat meestal 70% tot 80% cacao. De smaak van bitterzoete chocolade is ongetwijfeld minder zoet. Ook al is de smaak bitter, deze chocolade is het gezondst.

Het gebruik van donkere chocolade

Je kunt pure chocolade direct consumeren zonder het te koken. Donkere chocolade wordt echter meestal gebruikt voor desserts, koekjes, cakes of pudding. Je kunt deze chocolade hakken en smelten om ganache, mousse en glazuren te maken. Je moet de chocolade echter langzaam smelten met behulp van een magnetron of dubbele boiler. Na het smelten kun je de chocolade in je recept mengen. Donkere chocolade is gemakkelijk te vinden. Je kunt deze chocolade kopen in supermarkten en supermarkten. Meestal wordt het verkocht in de vorm van chocoladerepen, chips en wafels. Wanneer je het koopt, moet je letten op het cacaopercentage.