Verschillende legpatronen zorgen voor verschillende vloeren

Een mooie vloer kan een grote impact hebben op de uitstraling van een kamer. Maar het kiezen van de juiste vloer is slechts de helft van de strijd. Het kiezen van het juiste legpatroon voor de vloer kan net zo belangrijk zijn om ervoor te zorgen dat de vloer tot zijn recht komt en de ruimte de gewenste uitstraling heeft. Hieronder vind je verschillende legpatronen voor vloeren.

Rechte planken

Dit is waarschijnlijk het meest populaire legpatroon voor houten vloeren. Het is een eenvoudig en tijdloos patroon dat past bij vrijwel elke interieurstijl. De planken worden naast elkaar gelegd in rechte lijnen, waardoor een nette en uniforme uitstraling ontstaat.

Verspringende planken

Dit legpatroon, ook wel wildverband genoemd, is vergelijkbaar met het rechte plankpatroon, maar met een twist. In plaats van de planken in rechte lijnen naast elkaar te leggen, worden ze verspringend gelegd. Dit zorgt voor een speelse uitstraling en kan helpen om de aandacht te vestigen op bepaalde delen van de kamer.

Visgraat

Een visgraatpatroon is een populaire keuze voor zowel houten als tegelvloeren. Het patroon lijkt op de botten van een vis en kan een elegante en luxe uitstraling geven aan een kamer. Dit patroon kan worden gemaakt met rechthoekige planken die in een hoek van 90 graden ten opzichte van elkaar worden geplaatst. Visgraat vloer kopen? Kijk eens op Laminaat-Plaza.nl

Hongaarse punt

Een Hongaarse punt is vergelijkbaar met een visgraatpatroon, maar met een andere draai. De planken worden niet in een hoek van 90 graden geplaatst, maar in een hoek van 60 graden. Dit creëert een uniek en opvallend patroon dat kan worden gebruikt om de aandacht te vestigen op de vloer.

Walvisgraat

Een walvisgraatpatroon lijkt op een visgraatpatroon, maar met een andere draai. In plaats van rechthoekige planken worden de planken smaller en langer gemaakt, waardoor het patroon op de botten van een walvis lijkt. Dit patroon kan een elegante en formele uitstraling geven aan een kamer.

Diagonaal

Een diagonaal patroon wordt bereikt door de planken in een hoek van 45 graden te plaatsen. Dit kan een interessante en unieke uitstraling geven aan een kamer. Het kan ook helpen om de ruimte groter te laten lijken, omdat de diagonalen de ruimte verlengen.

Mozaïek

Een mozaïekpatroon kan worden gemaakt door verschillende vormen en maten planken te combineren. Dit kan een creatieve en opvallende uitstraling geven aan een kamer. Mozaïekpatronen kunnen ook worden gebruikt om de aandacht te vestigen op bepaalde delen van de van de kamer. 

Weet jij al welk patroon jij in jouw woning kiest?