Omring, altijd in de buurt als u goede zorg nodig heeft

Het liefst blijft u zo lang mogelijk zelfstandig wonen in uw eigen woning en vertrouwde buurt. Dankzij de vele mogelijkheden die thuiszorg van Omring u biedt, is dat vaak ook goed mogelijk! Maar als het thuis echt niet meer gaat, is het een prettig idee dat u ook kunt wonen met zorg in West-Friesland, in de Kop van Noord-Holland en op Texel. U bent van harte welkom op een van de Omringlocaties, bijvoorbeeld als u graag zorg dichtbij wilt hebben of als u een vorm van dementie, een lichamelijke zorgvraag of een chronische ziekte heeft. 

Wonen bij Omring voor mensen met een lichamelijke zorgvraag

Kunt u niet meer thuis wonen vanwege een chronische of ernstige ziekte, vanwege een lichamelijke aandoening of omdat u intensieve zorg nodig heeft? Dan kunt u wonen met zorg in een van de appartementen van Omring. Deze appartementen zijn gevestigd in Omringlocaties die voorheen verzorgingshuizen en verpleeghuizen werden genoemd. In een appartement beschikt u over een eigen kamer, badkamer en meestal een kitchenette, waarbij u verpleging, verzorging en behandeling krijgt. De medewerkers van Omring bieden 24 uur per dag zorg. Ook een tijdelijk verblijf of een verblijf in de laatste fase van uw leven behoort tot de mogelijkheden. Samen met u wordt bekeken welke ondersteuning u nodig heeft. De nadruk ligt op een zo aangenaam mogelijk leven en wat u wilt en kunt is daarbij het uitgangspunt. 

Wonen met zorg voor mensen met dementie

Omring biedt onder andere verschillende woonvormen aan voor mensen met dementie, zoals appartementen en kleinschalige woongroepen. Als gevolg van een specifieke vorm van dementie –  zoals Alzheimer of Korsakov – kunt u mogelijk niet meer thuis wonen. Wellicht is een kleinschalige woongroep geschikt voor u. Overdag verblijft u met zes à zeven bewoners in de gezellige, gemeenschappelijke woonkamer en keuken, en u slaapt in een eigen kamer. Een klein, vast team van medewerkers is onderdeel van het huishouden van de woongroep. Het team kijkt goed naar uw leefstijl en gewoonten. Hoewel de dagen een vaste structuur hebben, is er ook veel ruimte voor uw eigen wensen. Als u dat leuk vindt, kunt u bijvoorbeeld helpen bij het koken. 

Een appartement is geschikt voor mensen met lichtere vormen van dementie. U beschikt over een eigen woon- en slaapkamer met badkamer en meestal een kitchenette. Met de kitchenette kunt u uw eigen maaltijden blijven maken. Ook kunt u gebruik maken van het restaurant, waar elke dag (warme) maaltijden worden geserveerd.

Meer informatie over wonen met zorg 

Wilt u meer weten over de mogelijkheden van wonen met zorg bij Omring? Op de website van Omring vindt u alle informatie. Uiteraard kunt u ook contact opnemen met een van de zorgconsulenten van Omring om een rondleiding aan te vragen en de woon- en zorgmogelijkheden te bespreken.