Mangohout in huis: dit zijn de trends

Het jaar 2023 zit weer vol met trends op het gebied van inrichting. Aardetinten, teddystof en droogbloemen zijn niet meer weg te denken uit de woonmagazines. Maar als er één materiaal een ware hit is in de wereld van interieurstyling, dan is het wel mangohout. De houtsoort blijft onverminderd populair door zijn warme en robuuste uitstraling die met vrijwel iedere woonstijl te combineren is. Meubels van mangohout zijn er in diverse vormen en kleuren, van blank tot zwart, van groot tot klein en van minimalistisch tot robuust. Daarom zijn er ook binnen het thema mangohout verschillende trends te onderscheiden. In dit artikel zullen we er een aantal bespreken, waaronder de scandinavische tafel.

Scandinavische invloeden

Laten we gelijk met de Deens ovale tafel beginnen. Een trend die is overgevlogen uit scandinavië en die we nu ook steeds vaker terugzien in de Nederlandse woonkamers. Voor degenen die niet precies weten wat Deens ovaal is: je zou deze speciale vorm kunnen omschrijven als een mengeling van klassiek ovaal en rechthoekig. De tafel combineert simpel gezegd het praktische ruime blad met speelse ronde vormen, het beste uit twee werelden zou je – wat ons betreft – ook wel kunnen stellen. Ronde vormen zijn al een tijdje populair en deze scandinavische eettafel is daar een mooi voorbeeld van. Daarnaast is het blad in de meeste gevallen dun en aflopend en het onderstel verfijnd, waardoor deze tafel minder robuust oogt dan de meeste mangohouten tafels. 

Om en om

Het veelgeprezen visgraatpatroon zien we niet alleen terug in vloeren, ook kasten, dressoirs en salontafels zijn er vandaag de dag mee versierd. Door in bijvoorbeeld deurtjes of tafelbladen de latjes om en om in te leggen, ontstaat het welbekende patroon waardoor jij je huis in een handomdraai een chique uitstraling geeft. Neem bijvoorbeeld een mangohout salontafel, een dressoir of een tv-meubel waarin het visgraatpatroon is verwerkt: allemaal verkrijgbaar met of zonder groef en in blanke of zwarte uitvoering. Wat je woonstijl ook is, er is altijd een salontafel die aansluit op jouw interieur.

Is een van deze twee trends binnenkort terug te vinden in jouw huis?