Kunststof kozijnen prijzen: hoeveel kost het?

Is het tijd om jouw woning te verrijken met nieuwe kozijnen? Dan kun je overwegen om voor de variant van kunststof te kiezen. Kunststof kozijnen zijn namelijk duurzaam, betaalbaar en onderhoudsvriendelijk. Maar over betaalbaar gesproken: wat voor prijskaartje hangt er eigenlijk aan een kunststof kozijn? In deze blog zullen we je meer vertellen.

Zo zit het prijskaartje van kunststof kozijnen in elkaar

Hoe duur kunststof kozijnen zijn, hangt af van een aantal factoren. Je kunt namelijk niet één vast antwoord geven op hoe duur kunststof kozijnen zijn. We vertellen je de factoren die invloed hebben op de kunststof kozijnen.

Zo moet je onder andere kijken naar het formaat. Hoe groter het kozijn, hoe duurder het natuurlijk wordt. Ook de afwerking heeft gevolgen voor hoeveel je gaat betalen. Zo kun je kiezen voor een vlakke afwerking of een afwerking met een werkje erin. Daarnaast kun je ook zelf bepalen in wat voor kleur je de kozijnen wil hebben. Houd er wel rekening mee dat je hierdoor meer kunt gaan betalen. En als laatst heeft natuurlijk ook het soort glas gevolgen voor de prijs. Zo kun je kiezen voor dubbel of triple glas.

Inderdaad, je leest het goed: je kunt dus helemaal zelf jouw kunststof kozijnen samenstellen. Dat is een groot voordeel van kunststof kozijnen, want zo kun je helemaal zelf bepalen wat voor uitstraling jij aan jouw huis gaat geven. Je kunt er dus ook vanuit gaan dat je unieke kozijnen hebt. 

Subsidie 

Op het moment van schrijven kun je subsidie aanvragen voor het aanschaffen van kunststof kozijnen. Dat kan je weer een boel schelen in de kosten, wat betekent dat het kopen van kunststof kozijnen nóg aantrekkelijker wordt gemaakt. Verdiep je overigens wel in de voorwaarden van de subsidie om daadwerkelijk te weten of je in aanmerking komt voor de subsidie.

Hebben kunststof kozijnen eigenlijk nog meer voordelen?

Naast het aantrekkelijke prijskaartje én het voordeel dat je de kozijnen helemaal naar eigen wens kunt bestellen, zitten er nog meer voordelen verbonden aan kunststof kozijnen. Zo zijn kunststof kozijnen erg onderhoudsvriendelijk. Ze vragen namelijk niet veel aandacht van je: zo hoeven ze bijvoorbeeld niet geverfd te worden. Je hoeft ze alleen maar bij te houden wat betreft het schoonmaken. Een ander groot voordeel is dat kunststof kozijnen duurzaam zijn. De kozijnen gaan namelijk lang mee en kunnen ervoor zorgen dat je kunt besparen op stookkosten. Goede kunststof kozijnen kunnen namelijk de warmte beter binnenhouden. Neem eens een kijkje op PartumOnline voor kunststof kozijnen.