Hoe bescherm je je huis tegen inbrekers?

In Nederland worden ruim 80% van alle inbraken door gelegenheidsinbrekers gepleegd. Zo’n inbreker heeft niet zozeer een doel voor ogen, maar breekt wel bij je in als hij daar kans toe ziet. Die kans krijgt hij eigenlijk alleen maar als er niemand thuis is. Ben jij van plan om binnenkort op vakantie te gaan? Of is er om een andere reden vaak niemand thuis? Dan is het verstandig je huis tegen inbraak te beveiligen met handige hulpmiddelen, zoals een draadloos alarmsysteem, automatische lampen of zelfs elektronisch geblaf. Wil jij meer weten over inbraken en wil je ontdekken hoe je die kunt voorkomen? In dit artikel vertellen we je meer.

Hoe kiezen gelegenheidsinbrekers een huis?

De meeste mensen denken dat inbrekers vooral ‘s nachts je huis binnendringen. Dat wordt door films – bijvoorbeeld Home Alone – bevestigd. In het echte leven liggen de feiten anders: slechts 13% van alle inbraken in Nederland vinden ‘s nachts plaats. Als jij ‘s avonds lekker warm in je bed ligt, is de kans dus klein dat dat geluid dat je in de woonkamer hoort een inbreker is. Waarschijnlijk is het je kat (als je die hebt) die op tafel springt, of de fundering die kraakt. Het is in ieder geval veel waarschijnlijker dat er ‘s middags of tijdens de vroege avonduren bij je wordt ingebroken. 60% van alle inbraken vinden op dat moment plaats, omdat bewoners dan op hun werk zijn.

Hoe kun je jouw woning het beste beschermen?

Inbrekers komen het liefst in maximaal drie minuten – zonder al te veel moeite – binnen. Vaak staan ze na vijf minuten alweer op straat. Daarbij gaat een gelegenheidsinbreker confrontatie uit de weg. Denkt hij dat je thuis bent? Dan zal hij je woning niet proberen binnen te dringen. Toch is je licht aanlaten als je op vakantie gaat niet voldoende. Als je licht dagen achtereen aanstaat, is het namelijk duidelijk dat er niemand aanwezig is. Daarnaast verspil je op die manier een hoop energie. Gelukkig is het tegenwoordig enorm simpel om je verlichting via je mobiele telefoon of met een timer aan en uit te zetten. Met behulp van domotica beveiliging bedien je niet alleen alle lampen in je huis, maar automatiseer je ook apparaten zoals je tv en radio. Ook zorgt zo’n beveiligingssysteem ervoor dat er een elektronische hond aanslaat, als iemand dicht bij je huis in de buurt komt. Dit schrikt gelegenheidsinbrekers af. De inbraak is voorkomen!

Je woning beveiligen doe je zo

Sommige inbrekers houden je huis langere tijd in de gaten voordat ze toeslaan. Zo weten zij dat je niet thuis bent, ondanks dat je domoticasysteem een zeer overtuigende aanwezigheidssimulatie biedt. Wil je je huis tegen elke vorm van inbraak beschermen? Dan is een Satel-alarmsysteem de oplossing. Door dit systeem te laten installeren door een domoticaspecialist zoals Comfortica, wordt het gekoppeld aan de rest van je domoticasysteem. Zo creëer je niet alleen de illusie dat er iemand thuis is, maar wordt je huis ook beschermd tegen meer vastberaden inbrekers. Kies daarom voor een domoticasysteem met Satel-alarm, geïnstalleerd door de professionals van Comfortica.