Alles wat je moet weten over je septic tank

Je septic tank is de held die je sanitair – en soms ook je huishoudelijk – afvalwater reinigt. Het tijdig legen van je septic tank is enorm belangrijk: beter te vroeg dan te laat. Helaas kun je dit niet zelf doen, omdat een septic tank vaak onder de grond ligt. Gelukkig kun je een beroep doen op een septic tank service zoals Michel Doorn. De experts van dit bedrijf legen en onderhouden je septic tank om te voorkomen dat je overlast, zoals nare geuren of een toilet dat amper of niet doorspoelt. Maar waardoor wordt dit overlast veroorzaakt? Ontdek het antwoord in dit artikel.

Hoe werkt je septic tank?

Een septic tank (ook bekend als septische tank, septische put of beerput) is een ingenieus ondergronds systeem dat afvalwater deels zuivert, voordat het zijn weg vindt naar een sloot of beek. Hoewel septic tanks vaak als vervanging voor standaard riolering dienen, wordt het afvalwater in sommige gevallen rechtstreeks in het riool geloosd. In de septic tank bevinden zich drie lagen, die elk een belangrijke rol spelen in het zuiveringsproces:

  • De bovenste laag bestaat uit drijvende stoffen, bijvoorbeeld olie en vet;
  • In het midden bevindt zich water;
  • De onderste laag bestaat uit vaste stoffen. Deze stoffen verteren langzaam tijdens een anaeroob (zuurstofloos) proces.

Waarom moet je je septic tank op tijd laten legen?

De vaste stoffen in je septic tank zouden theoretisch gezien vanzelf moeten verteren, maar in de praktijk hopen de afvalstoffen zich langzaam maar zeker op. Het is daarom van groot belang om regelmatig je septic tank te laten legen. Hoe vaak het legen nodig is, hangt af van hoe intensief de septic tank wordt gebruikt. Het is daarnaast aanbevolen om periodiek een controle te laten uitvoeren. Michel Doorn is een deskundige in afvoer ontstopping uit Alkmaar. De experts van dit bedrijf hebben de nodige ervaring en expertise om elk probleem met je septic tank te identificeren en op te lossen.

Ontvang deskundige septic tank service bij Michel Doorn

Voor het onderhoud, de controle en het legen van je septic tank, hoef je niet verder te zoeken dan Michel Doorn. Dit ontstoppingsbedrijf staat bekend om zijn uitstekende septic tank service waarbij de deskundige monteurs niet alleen je septic tank legen, maar ook meteen een vakkundige controle uitvoeren. Dankzij hun doeltreffende aanpak lossen zij de meeste problemen met je septic tank binnen een half uur op. Bovendien geven ze je graag advies over hoe je kleine problemen kunt oplossen en grote problemen kunt voorkomen. Aarzel dus niet en neem contact op met de specialisten van Michel Doorn!